
TEMEL GIDA
Salça, Püre ve Sos:
Kendi üretimimiz ya da sözleşmeli olarak ürettirdiğimiz domates ve biberlerden yaptığımız “Domates Salçası, Biber Salçası, Karışık Salça, Domates Püresi, Kahvaltılık Sos, Menemen Harcı ve Acı Tatlı Sos” geleneksel metodlarda, hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun olarak imal edilmekte, 370, 660 ya da 1000 cc. ebatlarındaki cam kavanozlarda satışa sunulmaktadır.
Reçel ve Marmelat:
Çilek, Vişne, Yaban Mersini, Portakal, Havuç gibi meyveler bütün ya da parçalanmış veya kesilmiş olarak geleneksel metodlarla işlenip 370 veya 660 cc.’lik cam kavanozlara doldurulmaktadır. Reçel ve Marmelatların meyve oranı % 60-80 arasında değişir.
Turşu:
Kendi üretimimiz ya da sözleşmeli olarak ürettirdiğimiz ürünlerden geleneksel metodlarla hazırladığımız Turşular 370, 660, 1000, 3000 cc.’lik cam kavanozlara doldurulmaktadır. Biberlerden Cilli, Kıl Sivri, Jalepeno, Balık (sade ya da közlenmiş), Kornişon, Lahana, Havuç, Domates ya da bunların karışımları üretilmektedir.
Tarhana:
Geleneksel metotla üretilen tarhananın ana hammaddesi Un, Salça ve Yoğurttur. Tarhana yapımında kullandığımız un, ekolojik koşullarda ürettiğimiz buğdayların taş değirmende öğütülmesiyle, salça, yaz aylarında ürettiğimiz veya ürettirdiğimiz domates ve kaypa biberlerden elde edilirken, yoğurt ise hayvan refahını önemseyen süt işletmesinden alınan süt ile mayalanmaktadır.
Gıda mühendisimizin kontrolünde kadın dernekleri üyeleri tarafından hijyenik koşullarda üretilen tarhana, doğal yöntemlerle kurutularak gıda hijyen ve sanitasyon kurallarına dikkat edilerek nem geçirmeyen 250, 500 ya da 1000 gramlık kraft ambalajlarda paketlenir.
Erişte:
Geleneksel metotla üretilen eriştenin ana hammaddesi Un, Yumurta ve Süttür. Un, ekolojik koşullarda ürettiğimiz buğdayların taş değirmende öğütülmesinden elde edilir. Süt ve Yumurta hayvan refahını önemseyen işletmelerden alınır.
Kadın Dernekleri üyeleri ve gıda mühendisimiz eşliğinde un, yumurta, süt ve tuz katılarak elde edilen hamurun, açılıp neminin giderilmesi için saç tavalarda hafif pişirilmesi, el veya makine ile şeritler halinde kesilmesiyle oluşur.Erişteyi, Havuçlu, Ispanaklı, Isırganotlu, Pancarlı, Kapya Biberli veya Domatesli yapmak, hatta bunların bir kısmının karıştırılmasıyla Karışık Erişte elde etmekte mümkündür.
Hijyenik koşullarda üretilen erişte, doğal yöntemlerle kurutularak, gıda hijyen ve sanitasyon kurallarına dikkat edilerek nem geçirmeyen 500 ya da 1000 gramlık kraft ambalajlarda paketlenir.
Baharat:
Ürünlü Kent Bostanları’ndaekolojik koşullarda üretilen nane, kekik, biberiye gıda hijyen ve sanitasyon kurallarına dikkat edilerek nem geçirmeyen kraft ambalajlarda satışa sunulmaktadır.
Zeytinyağı:
Nilüfer Belediyesine ait, bakım ve hasadı Nilkoop tarafından yapılan zeytinlikten çıkan zeytinler, Zeytinyağı kooperatifi tarafından sıkılarak, belli bir süre tortunun çökmesi beklendikten sonra 1 litrelik cam şişelerde satışa sunulmaktadır.
Zeytinyağı eldesinde hiçbir şekilde dip zeytini kullanılmamakta, zeytin üretiminde ise böcek ve hastalıklara karşı sadece bakırlı ve kükürtlü preperatlar ve feromon tuzakları kullanılmaktadır.
Etraftaki zeytinliklerde kullanılan sentetik kimyasallardan herhangibir bulaşma olup olmadığı her yıl yapılan pestisit kalıntı analizi ile belirlenmektedir. Zeytinyağının koku ve tadı istenen oranda, asit miktarı ise % 0,3- 0.5 arasındadır.
Bakliyat:
Nilkoop’un yıllık ekim dikim programları içinde tarım kimyasalları kullanmadan üretilen nohut ve kuru fasulye gibi ürünler, sözleşmeli üretimlerden de karşılamakta, hijyen ve sanitasyon kurallarına dikkat edilerek nem geçirmeyen 1000 gramlık kraft ambalajlarda paketlenmektediler.